ALBLASSERDAM – De SGP in Alblasserdam heeft onlangs vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouder over de belijning op de N915, bij de Brug over de Noord. Het verzoek was om Rijkswaterstaat de belijning te laten aanpassen voor een betere doorstroming. Rijkswaterstaat ziet het echter niet als een probleemlocatie en er wordt daarom vanuit Rijkswaterstaat geen actie ondernomen. De SGP laat weten het antwoord onacceptabel te vinden.

De vraag over de belijning ging om de situatie bij de N915 komende vanaf de afrit Hendrik-Ido-Ambacht richting de Brug over de Noord. Bij de kruising met het Noordeinde gaan hier twee rijstroken rechtdoor, naar de Brug over de Noord. Voorbij de kruising is een wegvak waarbij de twee rijstroken samenvoegen tot een rijstrook (en met een rijstrook gaat de weg de brug over). “Het verkeer op de linker rijstrook voegt direct na de kruising rechts in, terwijl er nog ruimte is om verderop in te voegen. Het voorstel is om bij de belijning tussen de stroken een doorgetrokken lijn toe te passen,” zo stelde de SGP voor.

Het college liet onlangs weten dat Rijkswaterstaat dit niet gaat doen.

Donderdag 5 maart zijn hier opnieuw vragen over gesteld door de SGP. De partij schrijft: “Dank voor het doorsturen van de memo over de belijning N915 Brug over de Noord-Noordeinde.  Onze fractie vindt de reactie van Rijkswaterstaat onacceptabel, want dit doet geen recht aan de situatie in de spits en elke inhoudelijke reactie ontbreekt.”

De SGP wil graag van de verantwoordelijk wethouder weten op basis van welke argumenten/gegevens Rijkswaterstaat tot deze conclusie komt en of de vergelijkbare situatie op de N210 bij Krimpen aan den IJssel is meegewogen. Verder wil de SGP weten wat het college van de reactie van Rijkswaterstaat vindt en tot slot stelt de partij voor om opnieuw in overleg te gaan met Rijkswaterstaat.

Het college van Alblasserdam zal de vragen binnenkort schriftelijk beantwoorden.