NIEUW-LEKKERLAND – Een 53-jarige man uit Utrecht is vrijdagmiddag 21 februari 2020 gewond geraakt, nadat hij met zijn auto van een talud reed en tegen een schuurmuur tot stilstand kwam in Nieuw-Lekkerland. De hulpdiensten gaan er vooralsnog vanuit dat de man eerst onwel is geraakt en toen van de dijk is gereden. Het ongeval gebeurde op de Schoonenburglaan, ter hoogte van de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. De Utrechter reed vanaf Lekdijk en maakte, aan het sporenbeeld te zien, ineens een scherpe draai naar links.

De automobilist schoot van het talud en kwam onderaan tegen een schuur tot stilstand.

Politie, brandweer, traumahelikopter en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. In eerste instantie werd gedacht dat de man bekneld zat. Dat bleek niet zo te zijn.

De bestuurder is door de hulpverleners uit het voertuig gehaald, via het steile talud omhoog gedragen en daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vijftiger was op dat moment bij kennis. In het ziekenhuis moet nader onderzoek uitwijzen hoe ernstig de verwondingen zijn en wat de oorzaak is van het feit dat de man ineens van de weg raakte.