Advertorial
ALBLASSERDAM – Jennifer Matto uit Alblasserdam, is geboren met een hart voor dieren en heeft van haar grootste hobby een bedrijf gemaakt. Al zes jaar ontzorgt ze met veel plezier kattenbaasjes in Alblasserdam en in de omliggende dorpen, door voor de dieren te zorgen. Baasjes kunnen hierdoor met een gerust hart even van huis, terwijl er goed voor hun dieren wordt gezorgd. Begin deze maand heeft Jennifer Matto, die het werk al zes jaar doet, zich laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel als ‘Dierenoppas Alblasserdam en omgeving’.

Kattengedrag
Een aantal jaar geleden heeft Jennifer een cursus kattengedrag met succes afgerond. “Deze opleiding is een mooie aanvulling op mijn werkzaamheden als dierenoppas. Het geeft mij inzicht in de verschillende karaktereigenschappen van katten en hoe ik daar het beste mee om kan gaan,” aldus de dierenliefhebster.

Steeds meer diersoorten
Inmiddels is het zes jaar later en weten steeds meer huisdiereigenaren Jennifer te vinden. Niet alleen vanuit Alblasserdam, maar ook daarbuiten komen er steeds meer aanvragen binnen. Zo is Jennifer inmiddels actief in Papendrecht, Nieuw-Lekkerland, Oud Alblas, Bleskensgraaf, Hendrik Ido Ambacht en Ridderkerk. Behalve katten komen er steeds meer verschillende soorten dieren op haar pad. Vanwege de groeiende vraag, is de dienstverlening uitgebreid met knaagdieren, diverse vogelsoorten  en zelfs reptielen.

Honden uitlaten
Jennifer laat tegenwoordig ook regelmatig honden uit. Als zij met meerdere  honden loopt, zijn deze dieren altijd van één eigenaar. Jennifer licht toe: “Zo heb je alle aandacht voor de hond(en) en kun je ook alert zijn op alles wat om je heen gebeurt. De veiligheid van een dier staat bij mij nu eenmaal hoog in het vaandel.”

Post, kamerplanten en vuilcontainers
Naast haar liefde voor dieren denk ze ook altijd met de eigenaar mee. Zo verzorgt Jennifer ook de post en kamerplanten en laat zij de vuilcontainers legen. Een stofzuiger door het huis halen voordat de vakantiegangers thuiskomen, behoort ook tot de mogelijkheden. Jennifer: “Zo kom je altijd prettig thuis na je vakantie. Bovendien kan ik mensen tijdens hun vakantie op de hoogte houden via appcontact, zodat zij niets hoeven te missen van het wel en wee van hun lieve viervoeters.”

Eigen bedrijf
Inmiddels is de klantenkring zo ver uitgebreid dat het tijd is geworden om de volgende stap te zetten: begin deze maand heeft ze een bezoek aan de kamer van koophandel gebracht en is Dierenoppas Alblasserdam e.o. een officieel bedrijf. Jennifer vertelt hierover: “Dit is een droom die uitkomt! Ik doe dit met zoveel liefde en plezier dat het niet voelt als werk! Ik heb een heel leuke klantenkring en enorm dankbaar voor al het vertrouwen in mij. Ik ben super trots op mijn mooie bedrijf!”

Website
Wie zijn of haar huisdieren ook door Jennifer wil laten verzorgen, kan voor meer informatie terecht op haar website: www.dierenoppas.tk. Bovendien is het mogelijk om vrijblijvend een afspraak te maken. De Alblasserdamse onderneemster komt graag langs om zich voor te stellen en alle vragen persoonlijk te beantwoorden.

Sociale media
Wil je op de hoogte blijven volg haar op Facebook en/of Instagram via Dierenoppas Alblasserdam.