Advertorial
ALBLASSERDAM – Het is 1980. Alblasserdammer Arie Twigt is nog maar acht jaar oud maar al met enige regelmaat te vinden in de verkoopwagen van Piet Hoek op het Scheldeplein. Zijn interesse voor vis is vanaf dat moment gewekt. Als Arie 13 jaar is, mag hij op zaterdag en in de vakanties meehelpen in de viswinkel aan de van Eesterensingel. Vijf jaar later, op zijn 18e, komt hij in vaste dienst. “Toen heb ik dus van mijn hobby mijn werk gemaakt,” vertelt Arie als hij terugblikt op deze periode.

Nieuwe stap
Maar daar blijft het niet bij. In 1996 wordt hij mede-eigenaar van Hoek’s Vishandel. Nu, bijna 30 jaar na zijn eerste contract, volgt een nieuwe stap. Begin dit jaar wordt Hoek´s Vishandel gesplitst. Peter Hoek gaat verder met de verkoopwagen en Arie met de winkel, die een nieuwe naam krijgt: de vitaminezee.

Tevreden klanten
“De naam is veranderd. Maar de kwaliteit van de vis blijft hetzelfde,” licht Arie toe. “Kwaliteit is het allerbelangrijkste. Dat geldt uiteraard voor de versheid van de vis maar ook voor de verschillende kant en klare maaltijden. Die kopen mensen vanwege het gemak, maar daar moet de kwaliteit niet onder lijden.” Daarnaast geeft Arie aan het belangrijk te vinden om tijd te hebben voor de klanten. “Het is hier gezellig en gemoedelijk. Sommige mensen komen hier al jaren. Logisch dat je dan een praatje maakt met elkaar. Daar maak ik, als het even kan, tijd voor. Tevreden klanten, daar gaat het om.”

Steamer
de vitaminezee moet het dus van het ‘ouderwetse’ ambacht hebben. Maar Arie gaat natuurlijk ook met zijn tijd mee: “We gebruiken nieuwe, milieuvriendelijke verpakkingen van rietsuiker en karton. Ook krijgen we binnenkort een steamer zodat we in de winkel makkelijker maaltijden kunnen bereiden en verschillende vissoorten warm kunnen roken, zoals zalm en makreel.”

Hulp
Uiteraard doet Arie het niet in z’n eentje. Zijn vrouw Paulien springt regelmatig bij. En inmiddels is er ook een nieuwe generatie Twigt in de winkel werkzaam. “Dat klopt,” vertelt Arie met gepaste trots. “Mijn zoon Reindert werkt mee op zaterdag. En mijn dochter Mathilda helpt sinds een tijdje ook. Eerst alleen met schoonmaken en dat soort dingen. Maar ze blijkt het ook leuk te vinden om klanten te helpen. Ze laat ze pas gaan als ze iets gekocht hebben!” Arie kan een glimlach niet onderdrukken. “Ze lijkt op haar vader denk ik…”

de vitaminezee
Van Eesterensingel 118, Alblasserdam
078 6915949