ALBLASSERDAM – Maandagavond 10 februari en dinsdagochtend 11 februari 2020 was er sprake van hoogwater bij Alblasserdam. Met name rondom de haven was goed zichtbaar dat het water van de rivier de Noord hoger stond dan normaal. Bij Landvast kwam het rivierwater op een aantal punten door de muur en via bestrating het parkeerterrein op. Ook een deel van het amfitheater stond onder water.

Het hoge water heeft in Alblasserdam, voor zover bekend, niet voor (noemenswaardige) schade gezorgd. Dinsdagmiddag en dinsdagavond wordt nogmaals hoogwater verwacht. Ook woensdagochtend lijkt het water tussen 06.00 en 07.00 uur hoog te staan.

In de afgelopen jaren kwam het vaker voor dat het water zo hoog kwam. Voor direct gevaar heeft dat tot nu toe niet gezorgd.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Cees van der Wal, Ed Schut, Dorien Zandvliet, Willem Hak, Jenny Hermans, Paul Deelen, Peter Verheij, Charlotte Blok, Adrie van der Ent en Peter Stam.

Het filmpje is gemaakt door Carla de Vries.