ALBLASSERDAM – Een personenauto en een tankwagen met LPG zijn woensdagochtend 5 februari 2020 met elkaar in botsing gekomen op de Edisonweg in Alblasserdam. De bestuurders van de beide voertuigen kwamen vanaf de afrit van de A15 en wilden naar links afslaan. Tijdens het afslaan schoof de Poolse vrachtwagenchauffeur te veel op naar links, waardoor de personenauto, die werd bestuurd door een man uit Zwolle, klem kwam te zitten.

De zijkant van de personenauto raakte flink beschadigd. Twee ruiten sneuvelden en het glas kwam grotendeels in het voertuig terecht. De bestuurder bleef ongedeerd.

Een bergingsbedrijf heeft de auto van de weg gehaald. De vrachtwagenchauffeur, die excuses aanbood, kon, na het invullen van de schadeformulieren, zijn weg vervolgen. De verzekeringen van beide partijen handelen de schade verder af.

Via de verzekeraar wordt bekeken hoe de Zwollenaar vandaag weer in zijn eigen woonplaats komt.

De tankwagen ging bij Alblasserdam de snelweg af, omdat er door de Noordtunnel geen gevaarlijke stoffen vervoerd mogen worden. De gevaarlijkestoffenroute loopt via de Brug over de Noord.