NIEUW-LEKKERLAND – Langs een sloot bij de Tiendweg, ter hoogte van de Venuslaan in Nieuw-Lekkerland is zondagmiddag 2 februari 2020 een fiets aangetroffen. In de fiets zat nog een sleutelbos, met onder meer huissleutels. Verder lagen er oordopjes naast de tweewieler. Een passante deed eerst via Facebook een oproep. Toen drie uur later nog niemand zich had gemeld, werden ook de hulpdiensten op de hoogte gesteld.

De brandweer, de duikers en de politie kwamen ter plaatse om te zoeken. Ook vanuit een politiehelikopter in de lucht werd meegezocht naar een mogelijk verdronken persoon.

Brandweerlieden zochten in hun waadpakken in de naastgelegen sloot. Net voordat de hulpdiensten de zoekactie zouden stoppen, belde de eigenaar van de fiets om te vertellen dat hij afgelopen nacht te water was geraakt en dat hij er nog niet aan toegekomen was om de fiets op te halen.

De fiets is inclusief sleutelbos door de politie bij de twintiger, die zelf aan het werk was en daardoor niet langs kon komen, thuisgebracht.

Foto’s: Stefan van Aarle, Sebastian van Wijk en Peter Stam.