ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT – Aat van Genderen uit Alblasserdam wordt mededirecteur van het Willem de Zwijger College. De school benoemt de Damdorper vanaf 1 februari 2020 tot lid van de directie. Janke van der Zaag, voorzitter van het College van Bestuur, heeft dit bekend gemaakt. Aat van Genderen is momenteel ook verbonden als directeur-bestuurder aan de openbare basisscholen in Alblasserdam. “Dat blijft voorlopig ook zo” vertelt hij. Het Willem de Zwijger College heeft vestigingen in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam.

Van Genderen: “Ik wil eerst zorgen voor een goede, gezonde toekomst voor deze basisscholen. Vanuit mijn rol bij het Willem de Zwijger College kan ik straks blijven werken aan de verbinding tussen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders moeten ervan op aan kunnen dat de voor kinderen grote stap naar de brugklas goed wordt begeleid. Met vernieuwende programma’s gebeurt dit al in samenwerking met het Willem de Zwijger College.”

Voorzitter Janke van der Zaag vertelt over Van Genderen: “Zijn taken zullen vooral gerelateerd zijn aan onderwijs maar hebben een nadruk op bedrijfsvoering. Samen met hem en met Frans Bleumer, de andere directeur, kunnen we als directie en bestuur bouwen aan een solide schoolorganisatie. Wij zijn blij iemand gevonden te hebben met hart voor onderwijs en kennis van bedrijfsmatig werken, samenwerken en vernieuwen. Dat is nodig om het huidige succes van de school verder uit te bouwen”.

Aat behaalde ooit zijn vwo-diploma op de school waar hij nu voor gaat werken. Aat: “Ook mijn kinderen hebben hun vwo-diploma behaald op deze mooie school. Hoe gaaf is het dan daar nu zelf te gaan werken. De afgelopen jaren heb ik als extern adviseur al kennis gemaakt met de school en collega’s, straks dus als directeur. Ik heb er zin in.”

Foto: Peter Lodder Fotografie.