ALBLASSERDAM – Bij de vijfde schoonmaakactie, die zaterdag 11 januari 2020 werd gehouden in Alblasserdam, hebben een recordaantal deelnemers meegemaakt. 94 mensen meldden zich aan en uiteindelijk deden 91 mensen mee. Van dat aantal waren vijftig deelnemers dertien jaar of jonger. De jongste deelnemer was drie jaar oud en de oudste boven de zeventig.

Peter van der Spoel die de schoonmaakactie organiseerde, is blij dat er zoveel mensen mee hebben gedaan. De meeste opruimers zijn volgens Van der Spoel, net als voorgaande keren, via Alblasserdamsnieuws.nl bij hem terecht gekomen om zich aan te melden. Over het feit dat er veel kinderen meedoen aan de actie vertelt Peter: “Het mooie hiervan is dat de ouders er hun kinderen bewust van willen maken dat je afval op straat gooien niet normaal is. Dat is precies waar de schoonmaakactie voor bedoeld is.”

Van der Spoel vervolgt: “Alles is goed gegaan. Het weer werkte ook mee. Het was dan wel best fris, maar het was in ieder geval droog.”

Na afloop werd er nog een groepsfoto gemaakt bij McDonald’s. Verder was er voor iedere deelnemer een menubon van McDonald’s. Van der Spoel bracht vervolgens alle zakken vuil naar de gemeentewerf, om daar alle zakken in de perscontainer te gooien.

De volgende schoonmaakactie in Alblasserdam wordt met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart 2020 gehouden.