ALBLASSERDAM – Zaterdag 11 januari 2020 wordt in Alblasserdam een opruimactie van zwerfvuil gehouden. Het is de bedoeling dat tientallen vrijwilligers het dorp in gaan, om alle blikjes, plastics, kartons en ander afval van straat en uit de plantsoenen te halen. Het is de vijfde keer dat een dergelijke actie in het Damdorp wordt georganiseerd. De organisatie is weer in handen van vrijwilliger Peter van der Spoel. De actie start om 09.30 uur en is om 12.00 uur afgelopen.

Van der Spoel hoopt dat weer zoveel mogelijk mensen zich zullen aanmelden om mee te helpen. Voor alle deelnemers is er een door supermarkt Plus gesponsorde mueslireep. McDonald’s ondersteunt de actie ook en zorgt ervoor dat iedere deelnemer een waardebon voor een McDonald’s menu krijgt.

Ook de hesjes, grijpers, handschoenen en vuilniszakken worden weer beschikbaar gesteld.

Mensen die ook mee willen opruimen, kunnen zich aanmelden via deze website.