ALBLASSERDAM – Meer dan dertig politieagenten, waaronder de wijkagenten en de agenten van de noodhulp in Drechtsteden-Buiten hebben elkaar tijdens de jaarwisseling 2019 / 2020 een gelukkig nieuwjaar gewenst. Dit gebeurde op de Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. De dienders verzamelden zich rond twaalf uur op het midden van de brug en genoten vanaf daar van het uitzicht over de omgeving. Na enkele minuten kwam de eerste spoedmelding binnen: brandstichting met een heterdaad aanhouding door omstanders.

Vier politievoertuigen en de brandweer gingen met spoed op pad naar de Scheidingslaan in Papendrecht. Daar werd één man door de politie aangehouden. De brandweer bluste de brandende auto.

Burgemeester Jaap Paans, die en filmpje zag van de politie-bijeenkomst op de brug, wenste via twitter alle agenten een heel gezond, gelukkig en veilig 2020. Paans zegt dankbaar te zijn voor de inzet van de politie, brandweer, ambulancedienst en veiligheidsregio ZHZ om de jaarwisseling op een passende manier te laten verlopen.