ALBLASSERDAM – Het Team Parate Eenheid (TPE) van de politie heeft zaterdag 28 december 2019 een inval gedaan in een flatwoning aan de Troelstrastraat in Alblasserdam. De agenten gingen aan het begin van de avond de flat in, ramden de deur open en arresteerden daar een 38-jarige man. De Rotterdamse arrestant werkte een aantal keer tegen, maar kon uiteindelijk in de boeien worden afgevoerd. De persvoorlichter van de politie laat weten dat de dertiger is gearresteerd, omdat hij nog een taakstraf uit moet voeren.

De verdachte werd begin juli door de Rotterdamse politierechter veroordeeld tot dertig uur taakstraf in verband met huisvredebreuk in de Troelstrastraat. Op 12 januari van dit jaar belde de flatbewoonster in paniek naar de politie. Zij was bang dat haar vriend haar wilde vermoorden. De vrouw, die stomdronken was, lag bij aankomst van de agenten voor de flat en de verdachte zat binnen. De man werd daar uiteindelijk op basis van huisvredebreuk aangehouden.

Onschuldig
Bij de politierechter vertelde de Rotterdammer dat hij nog steeds bevriend is met de vrouw in Alblasserdam en dat hij niets misdaan heeft. “Ik ben onschuldig. Zij had me zelf bij haar thuis uitgenodigd. Na de zoveelste ruzie zei ze dat ik het huis uit moest, maar ik had niks gedaan en dan ga ik niet,” zo verklaarde de man, die inmiddels vele pagina’s strafblad heeft opgebouwd, bij de rechter.

Veroordeling
De politierechter vond echter dat dat de man gewoon had moeten vertrekken, toen de bewoonster dat vroeg. Hij veroordeelde de man tot dertig uur taakstraf. Nog voordat de rechter zijn vonnis had uitgesproken, was de man al scheldend en tierend vertrokken uit de zittingszaal.

Overlast
Buurtbewoners in de Troelstrastraat klagen al veel langer over overlast. Regelmatig gaat het mis in de flat. In september moest de politie bijvoorbeeld opnieuw in actie komen, nadat de man onenigheid kreeg met zijn vriendin over een scooter. Er werd geschreeuwd, gescholden en gevloekt. Toen de man met tegels begon te smijten, belden buurtbewoners de politie. Agenten stuurden de Rotterdammer de straat uit. Later kwam de man nog even terug om zijn scooter op te halen. Daarna is hij vertrokken. Woningcorporatie Woonkracht10 heeft de portiekdeur, die kapot was gemaakt, een dag later gerepareerd.

Het TPE is een speciaal team binnen de politie, dat wordt ingezet bij complexe en risicovolle aanhoudingen.