ALBLASSERDAM – Vrijdagochtend 27 december 2019 was het opnieuw mis in de Patrijsstraat in Alblasserdam. Rond 05.45 uur begon een doorgedraaide man, die twee dagen eerder ook al was aangehouden door de politie, met het slopen van geparkeerde auto’s in de straat. De 34-jarige man zonder vaste woon -of verblijfplaats uit Oost-Europa, trapte en sloeg zeven voertuigen kapot. De auto van een 85-jarige vrouw uit Alblasserdam liep de meeste schade op. De man trapte daar de beide spiegels, de beide koplampen en de beide achterlichten kapot. Buurtbewoners riepen nog naar de ‘sloper’ dat hij moest stoppen, maar de man bleek niet voor rede vatbaar.

“Hij was totaal doorgedraaid en leek wel onder invloed van drugs. Hij riep een paar keer dingen in een andere taal, maar wat hij nu precies riep, konden we dus niet verstaan. Twee dagen geleden was het ook al mis in de straat. Toen hebben ze ook één man aangehouden. Die hebben ze gisteren weer thuisgebracht bij zijn collega’s. Ze wonen met elkaar in een huis van hun werkgever. Of het weer dezelfde man is die ze hebben aangehouden, weet ik niet,” vertelt één van de getuigen.

De lat
Een andere getuige zag hoe de man uiteindelijk kon worden aangehouden langs de Van Hogendorpweg. “Agenten riepen hem en toen kwam hij. Maar toen ze hem wilden pakken, ging hij tegenwerken. Agenten gaven hem een klap met ‘de lat’ en toen ging hij liggen.”

Gewond
Inmiddels is duidelijk dat de aangehouden man, dezelfde persoon is als degene die twee dagen eerder werd aangehouden. De man stond toen aan te bellen bij een woning in de Patrijsstraat. Toen er niet snel genoeg open werd gedaan, sloeg de man de ruit uit een voordeur. Hij liep daarbij een flinke wond aan zijn onderarm op. Agenten drukten de wond dicht. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de wond verder te behandelen. De 34-jarige man werd uiteindelijk aangehouden op verdenking van vernieling. Na een nacht in de cel te hebben doorgebracht, werd hij weer heengezonden.