ALBLASSERDAM – Echtpaar Van Heiningen uit Alblasserdam is deze week zestig jaar getrouwd. Het jubileumfeest werd gevierd met hun vier dochters, drie kleinzoons en drie kleindochters en hun aanhang. Sinds kort is de familie uitgebreid met het eerste achterkleinkind: een meisje. Burgemeester Jaap Paans kwam echtpaar Van Heiningen maandagochtend 9 december feliciteren met het diamanten huwelijk.

De heer (84) en mevrouw (87) Van Heiningen-Plaisier leerden elkaar kennen op de ‘meidenmarkt’ in Alblasserdam. “Ik kon haar gemakkelijk herkennen, ze droeg een roze jas, dat zag je toen nog niet zoveel”, herinnert meneer Van Heiningen zich.

De heer Van Heiningen heeft gewerkt in het bedrijf van zijn vader, dat gietmodellen maakte. Daarna heeft hij tot aan zijn pensionering als instructeur gewerkt bij het leerwerkbedrijf van IHC.

Het echtpaar heeft eerst ongeveer tien jaar in Rijsoord gewoond en verhuisde toen naar de Koekoekstraat in Alblasserdam. Ongeveer twintig jaar geleden verwisselden ze hun flatje voor een woning aan het Zwarte Paard. Sinds afgelopen voorjaar wonen ze in de De Waard, aan de Alblashof 1B.

Tekst en foto: Bert Bons / Klaroen.nl