Advertorial
ALBLASSERDAM – De eerste sushi en sashimi is deze week over de toonbank gegaan bij restaurant Le Barrage op de Dam in Alblasserdam. Deze toevoeging aan de menukaart wordt met groot enthousiasme ontvangen door de gasten. Eigenaar van Le Barrage Bjorn van Dijl vertelt: “De vraag naar kwalitatief hoogstaande sushi werd steeds groter. In deze regio is het zoeken. De trend in Nederland om de Japanse keuken toe te voegen aan het huidige aanbod neemt in sneltreinvaart toe.”

Specialist nodig
Van Dijl vervolgt: “De chefkok en souschef van Le Barrage zijn opgegroeid in Hollandse sterrenzaken en zijn niet geschoold om sushi te maken. ‘Als we het doen, doen we het goed’, is ons motto. Dus hadden we een specialist nodig voor onze sushi.”

Beste chefs
De zoektocht bracht Le Barrage bij Kyatcha. Chefkok eigenaar Jason Lau van Kyatcha heeft inmiddels een aantal eigen zaken op zijn naam staan in Rotterdam. Hij stond open voor een samenwerking met Le Barrage. De Japanse keuken in Jason letterlijk met de paplepel ingegoten. Jason vertelt: “Wij zijn gespecialiseerd in de Japanse keuken. Ons team bestaat uit de beste chefs die de kunst van de authentieke Japanse smaken en technieken beheersen. Wij zijn trots op deze samenwerking en enthousiast om ook de gasten van Le Barrage ons product te mogen laten proeven.”

Sushichef staat klaar
Vanaf december 2019 staat er in Le Barrage elke dag een sushichef klaar tijdens het diner om voor u a la minute verse sushi en sashimi te maken. Op zaterdag en zondag ook tijdens de lunch.

De menukaart en sushikaart zijn te bekijken op www.lebarrage.nl