NIEUW-LEKKERLAND – Fietsers op de Middelweg in Nieuw-Lekkerland keken dinsdagochtend 3 december 2019 vreemd op toen zij rond 05.30 uur ineens schapen op het fietspad zagen liggen en staan. De ontsnapte dieren waren op het fietspad gaat staan en slapen. De politie werd gewaarschuwd. Agenten wekten de boer, die uiteindelijk de dieren weer veilig in de wei heeft geplaatst. Later in de ochtend nam een oudere vrouw de bocht verkeerd bij de kerk langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland.

De vrouw belandde met haar auto op een driehoekig wit schrikblok en kwam met haar voertuig vast te zitten. Met een bergingswagen is de auto weer van het blok getild. Volgens buurtbewoners is het al veel vaker voorgekomen dat mensen hun auto stukrijden op de schrikblokken.

Tot slot rukte de brandweer halverwege de middag uit naar de Meester Streeflandstraat in Nieuw-Lekkerland. Daar was vuurwerk in een ondergrondse container gegooid. Dit veroorzaakte uiteindelijk een containerbrand. Buurtbewoners wisten de brand grotendeels zelf al te blussen, voordat de brandweer ter plaatse was.

Foto’s: Sanne Kleiberg en Suzette van Houwelingen.