ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam heeft besloten om tijdens de jaarwisseling 2019-2020 carbidschieten van 18.00 tot 2.00 uur ‘s nachts toe te staan. Carbidschieten mag alleen op het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats in Alblasserdam. De gemeente moet vooraf toestemming geven. De locatie is vlakbij het omheinde hondenveldje. “Mensen die daar hun hond uitlaten vragen wij begrip voor dit tijdelijke ongemak,” aldus de gemeente Alblasserdam op haar website.

Voorwaarden
Het afsteken van carbid mag onder de volgende de volgende voorwaarden:

  • Carbidschieten is alleen toegestaan tussen 18.00 en 2.00 uur s ‘nachts.
  • Voor de veiligheid van het publiek en de eigen veiligheid mag alleen iemand carbidschieten die ten minste 16 jaar oud is.
  • Tenminste één persoon van 18 jaar houdt toezicht op het carbidschieten.
  • Hij of zij is aanspreekbaar voor de ordehandhavers en niet onder invloed van alcohol en/of drugs.
  • Schieten: in een richting die tegengesteld is aan de richting van de dichtstbijzijnde (woon) bebouwing, en waar geen bus deksels of andere gevaarlijke voorwerpen worden weggeschoten. Het gebruik van (voet)ballen of andere afsluitingen gebeurt zodanig, dat daardoor geen schade wordt veroorzaakt.

Vooraf toestemming vragen
Voor het afschieten van carbid op het grasveld aan de Kabelbaan moet vooraf melding gedaan worden. Dit kan via evenementen@alblasserdam.nl