ALBLASSERDAM – De motorrijder van Team Verkeer Rotterdam, die dinsdagmiddag 26 november 2019 onderuit ging met zijn motor op de afrit van de A15 bij Alblasserdam, heeft door zijn val diverse botbreuken en kneuzingen opgelopen. De politieagent kwam dinsdag vanaf Rotterdam en nam bij Alblasserdam de afslag.

Op het wegdek lag op dat moment over een lengte van een paar meter een oliespoor. De motorrijder, die naar eigen schatting maximaal zestig kilometer per uur reed, gleed hierdoor weg en schoof over het asfalt. De man kwam een stuk verderop tot stilstand tegen de onderkant van de vangrail. Via zijn portofoon wist hij de hulpdiensten te alarmeren.

In het ziekenhuis bleek dat de agent zijn rechterarm en zijn hand op drie plekken heeft gebroken. Verder zijn van zijn linkerhand al zijn vingers gekneusd en ook zijn rechter enkel is zwaar gekneusd. De motorrijder is inmiddels uit het ziekenhuis, maar zit de komende weken thuis om daar te herstellen.

Na het ongeval was de afslag naar Alblasserdam geruime tijd afgesloten voor hulpverlening, onderzoek en wegreiniging. Wie de veroorzaker van het oliespoor is, is nog niet bekend. Mensen die wellicht hebben gezien wie het oliespoor heeft veroorzaakt, kunnen hierover contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.