ALBLASSERDAM – Een motoragent van het Team Verkeer Rotterdam is dinsdagmiddag 26 november 2019 onderuit gegaan met zijn motor. Dit gebeurde rond 13.00 uur op de afrit van de A15 bij Alblasserdam. De politieagent kwam vanaf Rotterdam en nam bij Alblasserdam de afslag. Op het wegdek lag op dat moment over een lengte van een paar meter een oliespoor.

De motorrijder gleed hierdoor weg en schoof over het asfalt. De man kwam een stuk verderop tot stilstand tegen de onderkant van de vangrail.

Gewond
De agent riep via zijn portofoon om hulp. Niet veel later kwamen zijn collega’s en de ambulancedienst met spoed ter plaatse. De motorrijder is gewond, per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Welk letsel de man precies heeft opgelopen, is volgens een woordvoerster van de politie nog onbekend.

Afgesloten
De afrit naar Alblasserdam is ruim 2,5 uur afgesloten geweest. De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Na het onderzoek is het oliespoor opgeruimd met een wegdekreiniger. De verwachting is dat de afrit op korte termijn weer opengaat.

De politiemotor is door een politieberger van de weg gehaald.

Olie
Wie de veroorzaker van het oliespoor is, is nog niet bekend. De politie heeft een aantal monsters van het spoor genomen. Daarmee zal de samenstelling van de olie worden onderzocht. Mensen die wellicht hebben gezien wie het oliespoor heeft veroorzaakt, kunnen hierover contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.