ALBLASSERDAM  – De Noordtunnel bij Alblasserdam, in de richting van Rotterdam, is in de avond en nacht van zaterdag 23 op zondag 24 november 2019 enige tijd afgesloten geweest na een ongeval. Rond 23. 15 uur crashte in de tunnel een auto tegen de beide tunnelwanden. De drie jongemannen die in het voertuig zaten, bleven ongedeerd.

Wat er precies gebeurde, weten de inzittenden zelf ook niet goed. Mogelijk kreeg het voertuig eerst een klapband. De auto botste tegen de rechter tunnelwand en daarna tegen de linker wand. Onder meer de wielophanging en de remschijven braken daarbij af. Er raakten geen andere weggebruikers betrokken bij de botsing.

Na het ongeval werd de hele snelweg richting Rotterdam volledig stilgelegd. De slagbomen voor de tunnel werden gesloten. Rond middernacht werd de snelweg weer vrijgegeven.

De auto raakte door de aanrijding total loss. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto van de weg gehaald.