ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft haar hondenpoepbeleid aangepast. Vanaf 2020 gaan de nieuwe regels in. Op maandag 16 december 2019 wordt het nieuwe beleid gepresenteerd en toegelicht tijdens een speciale informatieavond over dit onderwerp in cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Medewerkers van de gemeente leggen uit wat er in het nieuwe beleid staat en wat alle uitlaatgebieden zijn. Ook wordt dan duidelijk gemaakt waar honden los mogen lopen, waar hondenpoep opgeruimd moet worden en waar honden aangelijnd moeten lopen.

Nu is het nog zo dat op sommige plaatsen het hondenbeleid niet eenduidig is. Zo staat op borden bij het Lammetjeswiel dat honden vanaf 1 oktober overal mogen lopen. Toch hebben BOA’s onlangs nog iemand aangesproken, omdat er een hond bij een speelplaatsje in het Lammetjeswiel liep. Volgens de BOA’s was dit niet toegestaan, omdat in de APV staat dat honden niet in de buurt van speelplekken mogen lopen. Met het nieuwe beleid moeten deze tegenstrijdigheden verleden tijd zijn.

Wat er precies gaat veranderen en wat de nieuwe regels gaan worden, moet tijdens de informatieavond gaan blijken. “We houden het beleid regelmatig tegen het licht. De reden hiervoor was in dit geval onduidelijkheid over verschillende soorten losloopgebieden en een verouderde kaart met hondenuitlaatgebieden. We hebben het beleid simpeler gemaakt en we hebben kleine aanpassingen gedaan. Door de bijeenkomst en het plaatsen van duidelijkere borden willen we de regels en de gemaakte keuzes uitleggen,” aldus de gemeente Alblasserdam.

Tot slot meldt de gemeente: “Het nieuwe beleid is in lijn met de Algemene Plaatselijke Verordening en geldt vanaf 1 januari 2020.

De informatieavond start maandag 16 december om 19.00 uur en is om 20.00 uur afgelopen. De bijeenkomst vindt plaats in de Panoramazaal in Landvast. De inloop is vanaf 18.50 uur. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.