ALBLASSERDAM – Dokter Jan Zuijderhoudt (71) stopt per 1 december 2019 als huisarts in Alblasserdam. Ruim 43 jaar runde hij in het Damdorp zijn huisartsenpraktijk. In 2017 nam Ton den Hartog het stokje al grotendeels over. Desondanks was Zuijderhoudt nog regelmatig als waarnemer in de praktijk te vinden. In december gaat de dokter volledig met pensioen.

Koninklijke onderscheiding
In 2011 ontving huisarts Zuijderhoudt een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zuijderhoudt wordt gezien als een huisarts met een zeer grote kennis van het vakgebied, die uiterst betrokken is bij zijn patiënten en hun omgeving. Ook was hij onder andere vele jaren werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde bij een scheepswerf, was hij adviseur en geneesheer bij Huize de Waard/Waardenburgh en arts op het consultatiebureau in Alblasserdam.  Ook heeft hij vele jonge artsen opgeleid tot huisarts.

Nevenfuncties
Daarnaast heeft de heer Zuijderhoudt zich ingezet voor het Rode Kruis, als docent EHBO op basisscholen en als medeoprichter en penningmeester van de Coöperatieve Huisartsenvereniging West-Alblasserwaard en omstreken.

Afscheid
Op donderdag 12 december en op zaterdag 14 december kunnen mensen tussen 14.00 en 17.00 uur in de grote zaal in cultureel centrum Landvast afscheid nemen van huisarts Zuijderhoudt.

Interviews
In het tijdschrift De Kantlijn van deze maand en in huis-aan-huiskrant De Klaroen van deze week zijn uitgebreide interviews te lezen met dokter Zuijderhoudt.

De Koninklijke Onderscheiding werd in 2011 uitgereikt door burgemeester Bert Blase.