KINDERDIJK – De fietsmolentocht die anderhalve maand geleden werd gehouden in de regio, heft 13.500 euro opgebracht. Er deden ruim 300 mensen mee aan de tocht. Dat meldt de organisatie deze week. De opbrengst van deze zevende editie van de molentocht op de fiets gaat naar Odensehuis Papendrecht. De cheque wordt binnenkort uitgereikt aan deze organisatie die zich inzet voor mensen met beginnende dementie.

Een verlanglijstje met materialen om mensen met beginnende dementie te begeleiden, werd eerder al met de organisatoren Rotary Kinderdijk en Rotary Alblasserwaard gedeeld. Odensehuis Papendrecht werd op 3 oktober 2019 officieel geopend en is een plek waar mensen met beginnende dementie terecht kunnen voor ontmoeting, advies en voorlichting, om hen zo lang mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving.

Nieuw dit jaar was dat op de verschillende stempelposten muziek werd gemaakt en dat diverse spelelementen werden aangeboden. Ook werden extra molens opengesteld langs het parcours. Er kon wederom gekozen worden uit diverse routes van 15, 30, 50 of 70 kilometer, langs het parcours van de fameuze Schaatsmolentocht door de Alblasserwaard. Bij de aankoop van een startbewijs, kregen de deelnemers een gratis lot waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De uitslag van de loterij verschijnt deze week op de website van de Fietsmolentocht www.fietsmolentocht.nl