ALBLASSERDAM – Jan Scheffe uit Alblasserdam heeft deze week van zijn pompoen op de volkstuinen aan de Plantageweg een kunstwerk gemaakt. Jan maakte in de pompoen de kop van een aap. De Damdorper is al jaren kunstzinnig bezig met schilderen en het maken van bronzen beelden. “In het verlengde van het 3D vormgeven was die pompoen natuurlijk een uitdaging,” vertelt Scheffe.

De Alblasserdammer probeert ieder jaar een zo groot mogelijk pompoen te kweken, om daar vervolgens mee mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap ‘grootste pompoen’. “Dit jaar leken de omstandigheden perfect gezien de zomerse warmte. Blijkbaar was het iets te warm en is de pompoen in groei achtergebleven. Dan maar iets anders er mee doen,” aldus Scheffe.

Het resultaat is de komende tijd te zien bij de poort van de volkstuinvereniging, aan het einde van de Plantageweg in Alblasserdam.