ALBLASSERDAM – Op zaterdag 16 november 2019 zet Sinterklaas samen met zijn Pieten voet aan wal in de regio. Ondanks alle discussie rondom de kleur, blijven de Zwarte Pieten in Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland bruin / zwart, zo laat de organisatie weten. Als eerste komt de Sint aan bij NMC in Nieuw-Lekkerland rond 10.00 uur, waarna een bezoek zal worden gebracht aan het Kleijburgplein (10.20 uur) en Planetenplein (11.20 uur).

Even na 12.30 uur vertrekt de boot naar Kinderdijk. Om 13.00 uur komt de goedheiligman aan in Kinderdijk en brengt een bezoek aan het bezoekerscentrum. Rond 14.05 uur verlaat het gezelschap Kinderdijk en wordt er koers gezet naar Alblasserdam.

De aankomst van Sinterklaas in Alblasserdam staat gepland om 14.30 uur. Na het welkomstwoord door de burgemeester en de prijsuitreiking, trekt Sinterklaas verder het dorp in naar het Makado. De stoet zal rijden via de Dam en het Cortgene.

Om 16.00 uur vertrekt de Sint weer uit Alblasserdam.

Zwarte pieten zullen tijdens de intocht van sinterklaas zo’n 170 kilo strooigoed uitdelen aan de kinderen.