ALBLASSERDAM – De brandweer heeft donderdagavond 24 oktober 2019, samen met de ambulancedienst, een patiënt uit een woning gehaald in de Klaproosstraat in Alblasserdam. De ambulancedienst werd gealarmeerd voor een medische melding. Omdat de patiët op de eerste etage lag en niet via de trap naar beneden kon, werden brandweer Alblasserdam en brandweer Papendrecht met de hoogwerker opgeroepen voor hulp.

De brandweerwagens kwamen met spoed ter plaatse. Vooral de hoogwerker kon maar nèt op de juiste locatie komen. Doordat de gemeente in de buurt langs de trottoirs om de paar meter plastic paaltjes in de bestrating heeft gezet, kon de grote hoogwerker nauwelijks de bochten nemen.

Na een aantal minuten steken en sturen lukte het de brandweer om de hoogwerker bij de woning te krijgen. Daar werd de patiënt via het raam en behulp van de hoogwerker naar beneden gehaald. Eenmaal beneden is de volwassene direct in de ambulance gereden en met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.