ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdag 17 oktober 2019, bij een grote controle op de Wrakkenplaats bij De Helling in Alblasserdam vier personen aangehouden. Eén persoon werd aangehouden voor witwassen, twee personen voor rijden onder invloed van drugs en één voor rijden onder invloed van alcohol. Verder heeft de belastingdienst meer dan 40.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd.

Mensen die hun openstaande bedrag niet direct konden betalen, moesten als onderpand hun auto direct inleveren. In het totaal werden er zeven auto’s in beslag genomen.

Verder deelde de politie zes bekeuringen uit, werd er drugs in beslag genomen, moesten meerdere mensen hun rijbewijs inleveren en werd er door de politie meer dan 10.000 euro contant geld in beslag genomen.

De grote controle werd gehouden van 18.00 tot na middernacht. Motorrijders van Team Verkeer Rotterdam en de Alblasserdamse wijkagent Barry Windhouwer haalden voertuigen van de snelweg. De auto’s werden grondig gecontroleerd. “Het doel van de controle was zo ruim mogelijk en zo veel mogelijk voertuigen te controleren op grond van diverse wetgeving. Denk aan de wegenverkeerswet, opiumwetgeving en belastingwet. Door het uitvoeren van deze controle, hebben we getracht zoveel mogelijk personen op te sporen, die misbruik maken van onze rechtstaat,” vertelde Wilco Gijben, die de leiding op de controleplaats had, na afloop.

De controle werd uitgevoerd door Team Verkeer Rotterdam, de basisteams in Zuid-Holland Zuid en de Belastingdienst.