ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 15 oktober 2019 opnieuw gecontroleerd op afslaand verkeer bij de kruising Vinkenpolderweg / Oude Torenweg in Alblasserdam. Achttien mensen kregen een boete van 95 euro, exclusief administratiekosten. Het is sinds vorig jaar niet meer toegestaan om vanaf de Oude Torenweg (Alblasserdam uit) direct af te slaan naar Oud-Alblas. Het is verplicht om eerst een rondje te rijden op de Wensveenrotonde en daarna af te slaan richting Oud-Alblas. Datzelfde geldt voor verkeer dat vanuit de richting van de Polderstraat komt.

De meest genoemde reden die overtreders dinsdag opgaven, was dat zij de opdracht ‘links afslaan’ van hun navigatiesysteem opvolgden.

De kruising bij de Oude Torenweg is afgelopen jaar aangepast en sinds enkele maanden geven borden aan dat, wie het dorp uit komt en naar Oud-Alblas af wil slaan, eerst een ronde moet maken over de verderop gelegen Wensveenrotonde. Dit om opstoppingen te voorkomen. Ook verkeer vanuit de Polderstraat dat recht over wil steken naar de Vinkenpolderweg / het Westeinde moet eerst via de rotonde rijden.

Eerder deze maand werd er ook al een controle uitgevoerd. Toen kregen twintig mensen een boete.