OUD-ALBLAS – Een 24-jarige vrouw uit Alblasserdam is maandag 14 oktober 2019 gewond geraakt, nadat zij van haar paard viel. Het ongeval gebeurde in een paardenbak bij een woning langs de Kooiwijk in Oud-Alblas. Het paard schrok ergens van en niet veel later lag de vrouw naast het paard. Zij wist zelf nog 112 te bellen, maar raakte daarna bewusteloos. Een vrouw die toevallig langsreed, zag de twintiger liggen en belde ook 112. De politie, ambulancedienst en de traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulp.

De paardrijdster bleek letsel aan onder meer haar elleboog te hebben opgelopen. De vrouw is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis in Dordrecht voor verdere behandeling. De Alblasserdamse is, voor zover bekend, buiten levensgevaar.

Update: de vrouw heeft nog veel pijn en moet in ieder geval komende nacht nog in het ziekenhuis doorbrengen. Morgen volgen nieuwe onderzoeken.