ALBLASSERDAM  – Afgelopen weekend heeft logistiek dienstverlener MAAT in Alblasserdam haar 85 jarige jubileum gevierd. De feestelijke vrijdagmiddag en avond, speciaal voor genodigden, was volledig aangekleed met culinaire hapjes en drankjes, muziek en interviews op het podium door dagvoorzitter Jan Dirk Stouten. Directie en de familie Maat werden geïnterviewd samen met verschillende stakeholders. De collega’s maakte van deze gelegenheid gebruik om de familie Maat een persoonlijk cadeau te overhandigen. Ruim 500 gasten vierden dit jubileum op deze vrijdag mee.

Op zaterdag stonden de deuren van het logistieke bedrijf wijd open op beide locaties in Alblasserdam. Bezoekers konden tussen 13:00 en 17:00 uur een kijkje nemen achter de schermen via een rondleiding en deelnemen aan diverse activiteiten. Denk aan een bandenwisselrace, behendigheidstest met kranen van vrachtwagens en heftruck rijden. Voor de allerkleinsten was er een vrachtwagenspringkussen, een knutselhoek en konden zij geschminkt worden. Deze middag ontbrak het ook niemand aan wat lekkers. Van een hamburger foodtruck, hotdog  en patatkraam tot aan suikerspinnen en popcorn. Of gewoon een heerlijke bak koffie van de barista.

Vanaf de Hoogendijk vertrokken er iedere 15 minuten pendelbussen om de bezoekers naar de verschillende locaties te brengen. Ruim 1000 geïnteresseerde hebben, ondanks het druilerige weer, deze dag de verschillende locaties bezocht.

“Om de juiste woorden te kunnen vinden om dit feestelijke weekend te omschrijven. Om een keuze te kunnen maken uit de sfeerbeelden van Peter Lodder Photography (VrijmiboXL) en Van der Wal Fotografie en Film (Open Dag) ….. Daarvoor moeten wij alle indrukken van de afgelopen dagen zelf nog even verwerken. Voor nu willen wij jullie enorm bedanken voor jullie belangstelling, felicitaties en cadeaus. Overweldigend!”

Zaterdagavond is bovenstaande tekst geplaatst op de Facebookpagina van MAAT, waar aankomende week nog meer sfeerbeelden terug te vinden zijn van de vrijdag en zaterdag.

Fotografie Peter Lodder en Cees van der Wal.