ALBLASSERDAM – Tientallen boeren zijn dinsdagavond 1 oktober 2019 via de A15 weer aangekomen in de Alblasserwaard, nadat zij eerder op de dag in Den Haag gedemonstreerd hadden. Bij het boerenprotest gingen volgens de organisatie zo’n 20.000 boeren naar het Malieveld. Rond de 2.200 tractoren reden er vanuit heel Nederland naar Den Haag, met de drukste dinsdagochtendspits ooit als gevolg.De boeren kwamen in actie tegen de volgens hen negatieve beeldvorming rondom de agrarische sector. Aan het begin van de avond kwamen de boeren op hun trekkers over de A15 bij Alblasserdam. Op de Witte Brug bij Papendrecht werd naar hen gezwaaid.

Ter hoogte van de N3 ging de stoet met toeterende trekkers, die begeleid werd door de politie, van de A15 af en vervolgden de agrariërs hun weg via de provinciale wegen naar huis.

Op diverse plekken in de Alblasserwaard hing de vlag op z’n kop als teken van protest. Foto: Stefan van Aarle.