ALBLASSERDAM – Saskia Jongeneel uit Alblasserdam organiseert zaterdag 5 oktober 2019 voor de dertiende keer een verwendag voor (ex) kankerpatiënten. De feestelijke dag wordt gehouden in het ijsclubgebouw aan het Kortland 40A in Alblasserdam. Er is plaats voor 35 personen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag bij Saskia opgeven via het telefoonnummer 078-6913851.

Pedicure Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ organiseert de gratis verwendag voor (ex) kankerpatiënten uit de regio. Samen met vijftien vrijwilligers hoopt zij op zaterdag 5 oktober 35 gasten te kunnen verwennen. “We hopen de gasten weer een mooie en onvergetelijke dag te bezorgen.”

Voldoening
Onderneemster Saskia Jongeneel begon twaalf jaar geleden met de verwendag, nadat zij in haar praktijk mensen sprak die te maken hadden met kanker en daardoor soms radeloos waren. Bij Saskia konden zij hun verhaal kwijt. De Alblasserdamse vertelt: “Ik dacht: misschien kan ik wat voor deze mensen betekenen en zo ontstond het idee om een verwendag te organiseren. Dat is uiteindelijk dankzij de sponsoren en vrijwilligers een succes geworden. Het geeft elke keer weer zoveel energie en voldoening om mensen te kunnen helpen. We doen het elke keer weer met liefde. We zien ook dat het steeds minder een taboe wordt om over de ziekte te praten. ”

Programma
De verwendag gaat 5 oktober om 10.00 uur van start en duurt tot 16.00 uur. De gasten worden ontvangen met koffie, thee en gebak. Vervolgens wordt er met elkaar bingo gespeeld en zijn er leuke prijzen te winnen. Rond het middaguur is er een lunch met salades en broodjes. Na het eten gaan de aanwezigen met elkaar een terrarium voor planten maken. Het potje mag aan het einde van de dag door de gasten meegenomen worden naar huis. De gasten kunnen zich tussen de activiteiten door laten verzorgen door een nagelstyliste, een kapster, een fysiotherapeut en een visagiste.

Fotograaf
Verder is er een fotograaf aanwezig, om portretfoto’s te maken. De deelnemers kunnen deze foto later gratis en ingelijst afhalen bij Foto Teunissen op de Plantageweg in Alblasserdam.

Sponsors
De verwendag wordt gesponsord door de Alblasserdamse IJsclub, Hotel Van Krimpen (salades), ’t Kaasmes (broodbeleg), Albert Heijn(broden en frisdrank), Wispaja Administratie en Belastingadvies, Van Mourik (bloemen op tafel) Ron’s Bloemensjop (bloemen voor de gasten), Robert van Mechelen van VMD Foodservice uit Moerdijk, Foto Teunissen(afdrukken van de foto’s) en Martin de Bruin (maken van de foto’s).

Gratis aanmelden
Mensen die willen deelnemen aan de verwendag en (ex) kankerpatiënt zijn, kunnen zich aanmelden bij bij Saskia Jongeneel via het telefoonnummer 078-6913851. Dankzij de bijdrage van de sponsoren, en die van de vrijwilligers, is de toegang voor de (ex) kankerpatiënten gratis.