ALBLASSERDAM – 64 mensen hebben zaterdag 21 september 2019 meegedaan aan de zwerfvuilopruimactie van Alblasserdam Schoon. “En dat aantal is voor deze dag best bijzonder, want vandaag wordt ook het Havenfestival gevierd,” vertelde organisator Peter van der Spoel. De deelnemers waren tussen de vier en 73 jaar oud. De 4-jarige die meehielp, werd door Peter in het zonnetje gezet. “Dit is Twan Bijl en hij ruimt wekelijks rommel op in zijn wijk, omdat hij bang is dat de natuur doodgaat. Geweldig dat hij hier vandaag ook meehelpt!”

Twan deed zaterdag samen met zijn zus en ouders mee aan de opruimactie die voor de vierde keer dit jaar werd gehouden in het dorp. De opruimdag viel samen met World Cleanup Day. Over de hele wereld worden die dag opruimacties gehouden.

Onderweg waren er voor de vuilruimers een mueslireep en een koekje beschikbaar gesteld. Na afloop kregen de deelnemers een oprolbare bidon en een menubon van McDonald’s.

Van de 64 deelnemers, waren er 33 kinderen van onder de twaalf jaar die meededen. Verder deed Buurtpreventie Kinderdijk mee aan de actie. Bij de buurtpreventie zijn ze nog op zoek naar extra vrijwilligers.

Later dit jaar vindt er weer een nieuwe opruimactie plaats. Meer informatie over de actie is te vinden op de website van Alblasserdam Schoon.