ALBLASSERDAM – Arie van Wijngaarden (73) en Tineke van Wijngaarden – Van Dijk (72) uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar woont sinds 14 jaar in Alblasserdam, in een appartement aan de Plantageweg. Burgemeester Jaap Paans ging donderdag 19 september 2019 bij het gouden paar op bezoek en overhandigde als cadeau een boek met luchtfoto’s van de Drechtsteden.

“We zijn eigenlijk maar door toeval in Alblasserdam terecht gekomen. We woonden in Papendrecht en onze zoon had verkering met een meisje in Alblasserdam. Toen kwamen ze een keer thuis met een brochure over deze woningen en dat leek ons wel wat,” vertelt meneer Van Wijngaarden.

Ook min of meer toevallig leerde Arie zijn vrouw Tineke kennen. Arie zat tijdens zijn militaire dienst in Den Haag en was daar telefonist op de kazerne. Tineke, die in Den Haag woonde en etaleuse was bij V&D, belde een keer naar de kazerne omdat zij een vriendin wilde spreken. Omdat er op dat moment net een nieuwe centrale was, ging het doorverbinden nog niet altijd even goed. Uiteindelijk wist meneer Van Wijngaarden uit het telefoongesprek een afspraakje te slepen. De volgende dag at het tweetal samen een broodje kroket. Vanaf die tijd was het ‘aan’. In 1969 gaven Arie en Tineke elkaar het jawoord in Den Haag.

Meneer en zijn creatieve vrouw hebben onder meer een eigen zaak gehad in technisch speelgoed. Onder meer in Papendrecht en Sliedrecht. Verder is meneer directeur geweest van een groot scheepvaartbedrijf en heeft nog diverse eigen ondernemingen gehad. Momenteel houdt hij zich nog bezig met de boekhouding van twee bedrijven.

Arie en Tineke hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen. De twee trekken er nog regelmatig op uit op hun scooters.