NIEUW-LEKKERLAND – De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de brandweerboot en een boot van Rijkswaterstaat zijn woensdagmiddag 18 september 2019 met spoed uitgerukt voor een melding over een zinkende woonboot op de Lek bij Nieuw-Lekkerland. Ter plaatse bleek het te gaan om een klein jacht, dat ooit als vissersboot werd gebouwd. Aan boord stond zo’n dertig centimeter water.

De schipper dacht dat zijn boot lek was. Hij was daarom naar de kant gevaren en daar met zijn boot op de keien gaan liggen. Als eerste schoot een motorsleepboot van Lekstroom uit Lekkerkerk te hulp. Vanwege het ondiepe water kwam er ook nog een duwboot van de firma ter plaatse.

Na onderzoek van de hulpdiensten bleek de boot niet lek te zijn, maar kwam men erachter dat er nog ergens een kraantje openstond. Hierdoor stroomde er water uit een soort tuinslang het schip in.

De kraan werd dichtgedraaid. Vervolgens werd het water door de hulpverleners uit de boot gepompt, waarna het vaartuig door de KNRM weer vlot getrokken werd. Niet veel later kon de schipper zijn tocht naar thuishaven Bruinisse voortzetten. De motor lijkt geen waterschade te hebben opgelopen.