ALBLASSERDAM – Zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel 9 in Alblasserdam houdt zaterdag 14 september 2019, in verband met het 12,5 jarig bestaan van de boerderij, een open dag. Publiek is vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur welkom. Er zijn diverse kraampjes met onder andere edelstenen, zelfgemaakte producten, losse theesoorten, poppenkleertjes, naamslingers, fotokaarten en informatie over coaching met paarden. Voor de kinderen is er een spelletjeskaart te koop met activiteiten zoals ponyrijden, sjoelen, dieren knuffelen en een prijzenrad.

Verder kunnen bezoekers genieten van koffie met cake, een broodje knakworst, hamburgers en spirello’s (gefrituurde aardappelsnack).

Een deel van de opbrengst van de dag is bestemd voor Rien van Zanten uit Alblasserdam. Eind vorig jaar kreeg hij de diagnose ALS. Het geld komt ten goede aan hulpmiddelen die zijn ziekte draaglijker maken.

Rien van Zanten: “Afgelopen november is ALS (spierziekte) bij mij geconstateerd. Onze wereld stortte in. Door de progressieve vorm gaan mijn lichaamsfuncties snel achteruit. Er zijn middelen die mij helpen nog zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. Denk hierbij aan een spraakcomputer, deze kan hij op dit moment nog zelf inspreken. Op dit moment verlies ik veel vrijheid doordat mijn lichaam mij in de steek laat. Ik wil graag mijn leven betekenisvol inrichten en ik blijf positief. Hierbij is alle steun welkom! Helpt u ook mee?”