ALBLASSERDAM – Aanstaande zaterdag, 14 september 2019, wordt weer de Alblasserdamse Gondelvaart gehouden. De start is om 19.30 uur bij het Oosteinde 42 in Oud-Alblas (aan de overkant van het water is Noordzijde 21). Het thema van de vaart van dit jaar is ‘Sport en Spel’. Voor de deelnemers zijn er mooie geldprijzen te winnen. Verder wordt er een dinerbon beschikbaar gesteld voor degene die zijn tuin langs de route het mooist verlicht.

“Wij hebben Ilse van der Plas en Ilimdar Akcay van Touristinfo bereid gevonden om met hun boot (nu in aanbouw), de vloot aan te voeren,” zo laat de organisatie weten.

Programma
Het programma is als volgt:
19.30 uur verzamelen en inschrijven tegenover Oosteinde 42
20.30 uur varen naar de sluis in Alblasserdam
Aankomst zal tussen 21.30 en 22.00 uur zijn.

Gondels moeten voldoende vermogen hebben voor de vaarsnelheid van 5-10 km/uur. Ook is voldoende verlichting een must.

Prijzen
Voor het eerst zijn er dit jaar ook mooie prijzen te winnen. Voor de boten:  1e prijs € 400,00, 2e prijs €  200,00 en 3e prijs € 100,00. De mooist verlichte tuin wint een dinerbon voor twee. Voor zowel de gondelvaart als het meedoen voor een prijs van mooist verlichte tuin is inschrijven noodzakelijk.

De organisatie meldt: “Uiteraard hopen we als organisatie dat alle bewoners aan het water de tuin zullen versieren/verlichten.”

Aanmelden voor deelname aan de tocht kan nog bij Linda Maat (maat@arjan-linda.nl). Bewoners langs het water hebben een flyer ontvangen waar de gegevens voor inschrijving op staan. Deelname is gratis.

Foto: Cees van der Wal.