ALBLASSERDAM – De 47-jarige man uit Papendrecht die dinsdag 10 september 2019 dood in een woning aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam werd gewonden, is overleden aan een combinatie van cocaïne, GHB en alcohol. Een misdrijf wordt daarmee definitief uitgesloten.

De veertiger logeerde bij een vriend in Alblasserdam. Er werd tot diep in de nacht verdovende middelen gebruikt. Toen de bewoner de volgende ochtend de logerende Papendrechter wakker wilde maken, bleek deze niet meer te reageren.

Er werd 112 gebeld en niet veel later kwamen burgerhulpverleners, de politie, de ambulancedienst en een traumahelikopter naar Alblasserdam voor hulp. Er werd nog wel even gereanimeerd, maar de hulp mocht niet meer baten. De man was al te lang overleden.

Omdat er sprake was van een niet-natuurlijke dood, heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan in en om de woning. De Forensische Opsporing is aanwezig geweest, de bewoner en bewoonster zijn door de politie verhoord en het lichaam is onderzocht, om er zeker van te zijn dat er geen sprake is van een misdrijf.