ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam wil dat zoveel mogelijk mensen in het dorp hun spouwmuren van hun woning isoleren, zodat daarmee energie wordt bespaard. Om inwoners te helpen bij het vinden van een geschikte oplossing met een goede prijs/kwaliteitverhouding, is de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket een actie gestart.

Wethouder Arjan Kraijo vertelt: “Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis dat koel is in de zomer en warm in de winter. Dat is prettig wonen en is goed voor het klimaat. Daarnaast besparen inwoners op hun energierekening. De kosten zijn relatief laag en de terugverdientijd is kort. Energie besparen is de eerste stap in de richting van aardgasvrij wonen. Voordat een woningeigenaar denkt aan bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp, is het verstandig om te kijken of je minder kunt verbruiken.”

Groepsaankoop
De actie is een zogenoemde groepsaankoop. Doordat veel mensen aan de actie mee kunnen doen, kan het isolatiebedrijf het werk goedkoper uitvoeren. Niet alleen huizen in Alblasserdam komen in aanmerking, maar alle woningen met spouwmuren in de zeven Drechtstedengemeenten. Het Regionaal Energieloket heeft gecertificeerde isolatiespecialisten uit de regio geselecteerd die de muren gaan isoleren.

Informatiebijeenkomst op 4 september
Op www.regionaalenergieloket.nl/alblasserdam kunnen geïnteresseerden meer lezen en vrijblijvend inschrijven. Voor inwoners die meer informatie willen over deze actie is er op woensdag 4 september om 19.30 uur een bijeenkomst in cultureel centrum Landvast. Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers ook andere tips om energie te besparen.