ALBLASSERDAM – Zaterdag 21 september 2019 wordt in Alblasserdam, voor de vierde keer dit jaar, een vuilruimactie gehouden. Organisator Peter van der Spoel uit Alblasserdam wil die dag met zoveel mogelijk vrijwilligers, zoveel mogelijk zwerfvuil opruimen in het dorp. Behalve dat er op die dag ook het Havenfestival wordt gehouden, is het die 21e september ook de World Cleanup Day. “Over de hele wereld worden die dag dan opruimacties gehouden en daar wil ik met zoveel mensen als mogelijk aan mee doen,” vertelt Van der Spoel.

Dat die dag ook het Havenfestival plaatsvindt in Alblasserdam, is volgens de organisator geen problemen. “Er is volgens mij genoeg tijd om daar ’s middags naartoe te gaan.”

Begeleiding
Van der Spoel hoopt op een recordaantal deelnemers dat meehelpt bij het reinigen van Alblasserdam. Kinderen zijn ook welkom, maar voor kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar, is er een ouder of verzorgende nodig voor de begeleiding.

Sponsoring
De opruimactie wordt door diverse ondernemers in het dorp gesteund. Zo zullen de deelnemers een mueslireep en een oprolbare bidon gesponsord krijgen. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een menubon van McDonald’s beschikbaar.

Gereedschap
De opruimers gaan zaterdag 21 september om 09.30 uur van start bij een verzamelpunt in een wijk waarin de deelnemers willen opruimen. Als ‘gereedschappen’ krijgen de vrijwilligers een grijper, hesje, handschoenen, een wijkkaart en een vuilniszak mee. De actie is rond 12.00 uur afgelopen.

Mensen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via de website van Alblasserdam Schoon. https://alblasserdam-schoon5.webnode.nl/contact/