REGIO – De politie heeft dinsdagavond 20 augustus 2019, na een lange achtervolging, een 34-jarige man uit Oud-Beijerland kunnen aanhouden. De uiteindelijke aanhouding vond plaats nabij de Witte Brug tussen Oud-Alblas en Papendrecht. Bij de achtervolging die aan de arrestatie vooraf ging, werd onder meer de politiehelikopter ingezet. Die bleef, gezien alle vragen via sociale media, niet onopgemerkt.

Boetes
De politie kreeg rond 20.30 uur een ANPR-hit op de A15 richting Rotterdam. De eigenaar van deze auto, een 34-jarige man uit Oud-Beijerland, had een ingevorderd rijbewijs en meerdere boetes met een totale waarde van meer dan 1500 euro openstaan.

Stopteken
Agenten hebben hierop positie ingenomen op de A15 ter hoogte van oprit Sliedrecht. Na enkele minuten kwam het voertuig voorbij en werd er een volgteken gegeven aan de bestuurder. De bestuurder, die ook de eigenaar van het voertuig was, wilde klaarblijkelijk niet meewerken aan deze controle en ging er vandoor. Hierop werd direct met zwaailichten en sirene de achtervolging ingezet.

Achtervolging
Er volgde een achtervolging over de N3, de Burgemeester Keijzerweg, de Platanenlaan en de Wilgenhof. Hierbij maakte de bestuurder meerdere verkeersovertredingen, zoals het drie keer rijden door het rode verkeerslicht en twee keer rijden over een puntstuk.

Politiehelikopter
Bij de Wilgenhof raakte het voertuig voor de politie uit het zicht. Niet veel later werd de auto leeg aangetroffen op de Lupinehof in Papendrecht. De helikopter van de luchtvaartpolitie en meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse om mee te zoeken naar de verdachte.

Drugs
Na twintig minuten werd de verdachte aangetroffen op de Biezen, nabij de Witte Brug in Papendrecht. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. Hier bleek dat de bestuurder ook nog onder invloed van drugs reed. Meerdere processen-verbalen worden tegen de bestuurder opgemaakt.

Auto in beslag
Omdat de man zijn openstaande boetes niet kon betalen, is zijn voertuig door de politie in beslag genomen. De verdachte zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter.

Dank
De politie bedankt alle mensen die aanwijzingen gaven en mee hebben gezocht.