ALBLASSERDAM – Een lenige politieagent is zondagavond 11 augustus 2019 via een raampje naar binnen geklommen bij een flatwoning aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam. De politie kreeg ‘s avonds een melding dat de bewoner zijn flatwoning niet meer in kon komen en dat er, omdat de sleutels nog aan de binnenkant van de deur zaten, mogelijk nog een vriend binnen was. Omdat niemand opendeed, was het mogelijk dat die vriend binnen iets was overkomen.

Met behulp van een ladder konden twee agenten, broer en zus van elkaar, op het balkon van de woning komen. Terwijl de agente met haar wapenstok het raampje omhoog hield, kon haar broer de uitschuifbare ladder via het raam naar binnen duwen.

Niet veel later ging agent Rob op z’n kop de ladder af en constateerde hij dat er niemand in de flatwoning aanwezig was.