ALBLASSERDAM – Een 3-jarig meisje uit Zeeland is vrijdagavond 9 augustus 2019 te water geraakt in Alblasserdam. De peuter, die met haar ouders op familiebezoek was in het Damdorp, reed rond 19.00 uur met haar fiets in een sloot langs De Kreken. Het meisje ging kopje onder. De moeder van het kind zag dit gebeuren en sprong ook in de sloot om haar dochter weer op de kant te krijgen.

Eenmaal op de kant braakte de 3-jarige diverse keren modderig slootwater uit. De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp.

Troostbeer
Net voor de aankomst van de ambulance kreeg de klein Zeeuwse, die duidelijk geschrokken was, uit handen van een agente een troostbeer. De beren worden door hulpdiensten gebruikt om kinderen op hun gemak te stellen bij een nare gebeurtenis.

Naar ziekenhuis
Omdat het meisje vuil water binnen heeft gekregen, is zij met een ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht voor verder onderzoek.