NIEUW-LEKKERLAND – In de Van Vlietstraat in Nieuw-Lekkerland is zondagavond 4 augustus 2019 een jongeman aangehouden voor het bedreigen van zijn overbuurman. De overbuurman had gezegd dat de man moest ‘opkankeren’ met zijn loslopende honden in de straat, omdat er volgens hem nog kinderen aan het spelen waren. Ook zou de overbuurman daarbij een klap hebben uitgedeeld. Daar was de aangehouden verdachte niet van gediend. De man liep naar binnen en pakte daar een airsoftwapen en richtte dit op zijn buurman, die er vanuit ging dat het om een echt vuurwapen ging.

De politie kwam met vier voertuigen ter plaatse. Nadat agenten hun zware vesten aan hadden getrokken, werd er aangebeld bij de woning van de verdachte. Een vrouw deed de deur open en wilde in eerste instantie niet mee naar buiten. Een agent pakte de vrouw beet en nam haar alsnog mee naar buiten. Daarbij kwam de vrouw ten val. De vrouw riep dat één van de agenten haar rib ‘helemaal verkloot’ zou hebben. “Jij gaat eraan jongen. Ik ga je aanklagen wegens mishandeling,” riep de Lekkerlandse naar een agent. De vrouw werd uiteindelijk gekalmeerd door een jonge vrouw, die haar weer mee naar binnen nam.

De jongeman, die met het pistool gedreigd zou hebben, werd in de boeien geslagen en afgevoerd naar het bureau. In de woning van de man werd niet veel later, onder een kussen, het betreffende luchtdrukpistool gevonden. Het gaat om een pistool dat met een CO2-patroon balletjes kan schieten. Het airsoftwapen is door de politie in beslag genomen.

 

Een agent stelt het aangetroffen luchtdrukwapen veilig.