ALBLASSERDAM – Een bestelwagen is donderdagmiddag 25 juli 2019 op de West-Kinderdijk in Alblasserdam op zijn zijkant terecht gekomen. In het totaal raakten bij het ongeval zes voertuigen beschadigd. De 61-jarige bestuurder van de bestelwagen, een man uit Rotterdam, raakte gewond en is per ambulance naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De man had in ieder geval letsel aan zijn arm en hand.

De Rotterdammer, die geen alcohol had genuttigd, vertelde dat hij ter hoogte van de betonnen wegafscheiding bij Mercon Kloos uitweek voor een tegemoetkomende vrachtauto. De man vermoedt dat hij daarbij een stoeprandje heeft geraakt en daarna tegen de geparkeerde auto’s is gebotst.

Buurt helpt
Buurtbewoners en omstanders schoten direct na het ongeval te hulp. Een verpleegkundige in vrije tijd bekommerde zich over het slachtoffer. Een agente in vrije tijd zorgde voor het contact met de 112-alarmcentrale. Een buurtbewoonster bood de aanwezigen drinken aan. Een automobiliste, die ijs in haar auto had en op weg naar huis was, deelde ijsjes uit.

Geen berger
Omdat er door een storing geen contact mogelijk was met de berger en er dus voorlopig geen bergingsauto zou komen, duwden omstanders samen met de politie de bestelwagen weer op vier wielen. Vervolgens werd geprobeerd om het voertuig in een parkeervak te duwen en te rijden. De bestelauto was echter zo erg beschadigd dat dit niet lukte. Een buurtbewoner regelde een pompwagen en een pallet, waarmee de wagen van de weg kon worden geduwd. Een andere buurtbewoner stelde een zak zand beschikbaar, waarmee de olie die op het asfalt terecht was gekomen mee kon worden afgedekt.

Ruim een uur na het ongeval, rond 16.45 uur, kon de dijk, die al die tijd volledig afgesloten is geweest, weer worden opengesteld. De beschadigde voertuigen worden op een later moment alsnog door een berger opgehaald.