ALBLASSERDAM – Juffrouw Ineke Klootwijk van basisschool De Schalm in Alblasserdam heeft dinsdag 16 juli 2019 afscheid genomen van haar klas en school. De Alblasserdamse, die in november 65 jaar wordt, gaat na 44 jaar lesgeven met pensioen. Dinsdag waren er allerlei feestelijke activiteiten op school. Zo was er voor de hele school ijs van Arthur Tuytel, gaven de kinderen uit groep 7 een dansworkshop en voerden de kinderen uit groep 6 toneelstukjes op. Tussen de middag was er voor de kinderen patat.

Juf Ineke voelt zich nog op en top gezond en heeft genoeg plannen. Zo gaat zij kunstgeschiedenis studeren en een kookcursus volgen. Verder wil zij een dag extra gaan sporten en genieten van de tijd die ‘over’ is.

De leerkracht begon haar carrière op de Anne Frankschool in Sliedrecht. Daar stond zij 27 jaar voor de klas. Inmiddels is zij alweer zeventien jaar actief op De Schalm in Alblasserdam en tot vandaag juf van groep 6 met daarin 31 kinderen. Eén jaar gaf zij les aan leerlingen uit groep vier. Alle andere jaren stond zij voor klassen in de bovenbouw. “Ik vind de bovenbouw erg leuk, omdat je daar grapjes kunt maken die kinderen ook begrijpen. Ik hou van humor in de klas.”

In de afgelopen 44 jaar zag zij kinderen steeds mondiger worden en ouders steeds meer betrokken. “44 jaar geleden was het zo dat wat de juf zei waar was. Nu krijg je regelmatig een weerwoord. Dat vind ik helemaal niet erg. Dat hoort bij deze tijd.”

Op een groots afscheid zit de juf niet te wachten: “Ik zeg heel de tijd al: hou het klein, hou het klein,” lacht Ineke.

Dinsdagmiddag was er voor ouders en docenten gelegenheid om afscheid te nemen van de juf.