ALBLASSERDAM – Op de A15 bij Alblasserdam is dinsdagavond 9 juli 2019 een ganzengezinnetje doodgereden. Het verkeer werd tijdelijk stilgelegd. De ganzen kwamen rond 19.15 uur de snelweg opgelopen. De vadergans werd als eerste aangereden. Even verderop werd geprobeerd om de moedergans en haar drie kuikens veilig naar de naastgelegen berm te sturen.

De gans stak echter de weg over en haar kuikens volgden. Twee kuikens werd direct doodgereden. De moedergans en de laatste kuiken liepen door naar de middenberm. Intussen werd het verkeer op de snelweg even stilgelegd.

Omstanders probeerden te voorkomen dat de gans en haar jong over zou steken naar de baan richting Gorinchem. De vogels liepen echter toch de andere rijbaan op en werden daar ook direct doodgereden.

De snelweg is inmiddels weer vrijgegeven.