ALBLASSERDAM – In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juli 2019 is in het droogdok bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam het casco gearriveerd van de Y719. Dit jacht wordt met een lengte van 117 meter het grootste jacht dat ooit in Alblasserdam en in Nederland is gebouwd. Maandag ging het casco bij scheepswerf Zwijnenburg in Capelle aan den IJssel te water.

De Y719 is precies zeven meter langer dan de Y714 die in twee jaar geleden werd opgeleverd als grootste privéjacht van Nederlandse makelij.

Met een gemiddelde strekkende-meter-prijs van twee miljoen euro, zal het nieuwe jacht naar verwachting zo’n 234 miljoen euro gaan kosten.

Het casco werd rond 01.00 uur het nieuwe droogdok ingetrokken met sleepboten. In de komende maanden zal het vaartuig afgebouwd worden.

Dreamboat
Afgelopen week werd de negentig meter lange Y716 DreAMBoat opgeleverd aan de koper van het vaartuig. Het jacht, dat is aangeschaft door de 76-jarige Amerikaanse miljardair Arthur M. Blank, is het 33e jacht in het 33-jarig bestaan van Oceanco.

 

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Jan Passchier uit Alblasserdam.