ALBLASSERDAM – In recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam zijn dinsdagavond 4 juni 2019 diverse bomen omgewaaid. Een aantal bomen is dwars over de wandelpaden gevallen, waardoor het bos momenteel minder goed bereikbaar is. Ook hangt één boom er op het eerste gezicht gevaarlijk bij, doordat deze tegen een andere boom is gewaaid en mogelijk alsnog gaat omvallen.

Verder is er weinig meer over van het aangelegde doolhof in het recreatiegebied. Met takken en stammen was een doolhof gecreëerd. Diverse bezoekers van het gebied gingen er vanuit dat het hout bedoeld was voor de nabijgelegen stookplaatsen. Alblasserdammer Jan Wijninga attendeerde de gemeente er deze week op dat het brandhout ‘zo goed als op’ is. De gemeente Alblasserdam laat via Twitter weten dat het doolhof vernield is en dat het hout ‘uiteraard niet bedoeld is om te stoken’.

Het voormalige doolhof dat is opgestookt. Foto: Jan Wijninga.