KINDERDIJK – Op de rivier bij Kinderdijk is dinsdagavond 4 juni 2019 door tientallen hulpverleners gezocht naar een persoon in het water. De melding kwam binnen via de kustwacht. Een woordvoerder van de veiligheidsregio legt uit: “Het ging om een digitale activering van een noodbaken. Hierdoor werd het sein gegeven dat iemand van boord was gevallen.”

Tientallen hulpverleners, waaronder ambulancepersoneel, politieagenten, twee duikteams, de KNRM, de kustwacht, het havencoördinatiecentrum, Rijkswaterstaat, het wateroppervlaktereddingsteam, de brandweer, de waterpolitie en de meldkamer waren bij de zoekactie betrokken. Omdat de melding ongeveer ter hoogte van het drierivierenpunt bij Kinderdijk was, werd er vanaf diverse locatie gezocht.

Uiteindelijk werd het geactiveerde noodbaken middels uitpeilen aangetroffen aan boord van een binnenvaartschip. Daar bleek dat een reddingsvest in contact was gekomen met water en dat er daardoor automatische en melding was verstuurd naar de kustwacht. Bij die constatering werd de zoekactie afgebroken en konden de hulpdiensten terug naar hun posten in de regio.